Elinks

Un viatge a través d'Àfrica amb Jonathan Dimbleby

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història
Descripció:
DURADA: 59 minuts. - MIDA: 690 MB c/capítol aprox.

Posant en dubte tota una sèrie de creences generalitzades i amb la perspicàcia d’un dels periodistes més respectats del Regne Unit, aquest documental presenta el continent amb una llum completament nova i refrescant.

Àfrica està formada per més de 50 països, tot ells únics. Amb una població de més de mil milions de persones, Àfrica, que va veure néixer l’Homo Sapiens almenys 100.000 anys enrere, és el continent més divers del planeta des del punt de vista cultural i ètnic. Els seus habitants, però, són considerats sovint com a víctimes de la fam, la malaltia, la pobresa i el conflicte, i el gran continent on viuen, com el més absolut dels desastres. Certament hi ha víctimes, i també desastres. Però veure Àfrica només des d’aquest prisma tan estret seria cometre una injustícia i no acabar d’entendre la realitat.

En aquesta sèrie documental, Jonathan Dimbleby posa al descobert d’Àfrica tal com és: un continent divers que vibra amb energia, imaginació, innovació i talent, i que està habitat per una gran varietat d’individus in comunitats que ha de fer front a grans reptes, però que els encaren amb optimisme i determinació.

Des del Sàhara fins a Nigèria, Dimbleby topa amb africans que, lluny de ser víctimes de les circumstàncies, han pres les regnes dels seus propis destins. Mitjançant tecnologies del segle XXI, donen forma al món on viuen mentre s’esforcen per preserva les seves cultures úniques que es remunten molts segles abans de l’era colonial. Posteriorment, al sud de la Banya d’Àfrica, a través d’Etiòpia, Kènia i Tanzània, descobreix que la gent d’aquests països no s’està de mans plegades demanant caritat i esperant que Occident els vingui a rescatar, sinó que, al contrari, són enginyosos i independents. En l’última etapa d’aquest viatge èpic, Dimbleby travessa la República del Congo fins a Zàmbia i Sud-Àfrica, la nació més rica i poderosa del continent.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Un viatge a través d'Àfrica amb Jonathan Dimbleby Completa!! 0000 2015-05-10 12:32:25

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.