Elinks

Nelson Mandela. En nom de la llibertat

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Biografia, Història
Descripció:
Durada: 54 minuts. - MIDA: 813 MB

El canal 33 recorda la figura del líder més carismàtic que ha presidit Sud-àfrica, Nelson Mandela, amb l'emissió del documental "Nelson Mandela: en nom de la llibertat". El treball es pregunta: "Qui és l'home que s'amaga darrere la llegenda?"

Mandela, ja retirat de les tasques oficials, s'ha dedicat a una batalla personal contra la sida, una malaltia que castiga el continent. Arribat a aquest punt, el reportatge repassa els grans esdeveniments de la seva biografia --des del seu naixement fins a la concessió del Premi Nobel de la Pau, passant per l'etapa com a militant del Congrés Nacional Africà i el seu empresonament durant vint-i-set anys-- i pren perspectiva sobre l'home, la seva vida i les dimensions heroiques que ha adquirit. Personatges com Niel Barnard, Frederik De Klerk o Desmond Tutu tenen veu en el treball.

Nelson Mandela és una llegenda. Un símbol. Un mite. Una icona. Una referència. Un d'aquests homes el nom del qual, conegut en totes les latituds, en totes les cultures, a través de totes les generacions, independentment de les creences, ideologies o sistemes polítics, es pronuncia amb respecte. La seva vida, millor que qualsevol altra, respon a la dramàtica història d'un país, la Sud-àfrica de l'"apartheid", i d'un continent, Àfrica, sotmès al patiment durant segles.

Mandela personifica els valors que constitueixen la grandesa de l'ésser humà: el pacifisme, la tolerància, la no-violència, la conducta noble, la saviesa... La seva vida és la prova que de vegades un home sol pot canviar el curs de la història. Que res està escrit per endavant. Que tot és possible. Que una vida pot transformar el destí d'una nació. Aquest documental sobre Nelson Mandela s'acosta a l'home i mostra com pot ser capaç de donar un significat més gran a la seva vida, al mateix temps que revela el dolor, la tristesa, el sacrifici, les alegries efímeres, els drames i els fracassos personals que han quedat pel camí i que posen el contrapunt a una vida plena d'èxits polítics.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Nelson Mandela. En nom de la llibertat 0000 2013-12-11 00:01:16

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.