Elinks

Per sempre (o no)

Any:
2013
Categories:
Sèrie, Producció Catalana, ProgramaTV
Generes:
Família, Entrevista
Descripció:
"Per sempre (o no)" és una sèrie documental de 12 capítols de 50' sobre l'amor, la parella i la família en les últimes generacions de catalans. Feta pel mateix equip de "Mestres", "Per sempre (o no)" és una sèrie sobre els canvis que hi ha hagut en la nostra vida privada, i també en la manera d'entendre i de viure els sentiments i les relacions. Es tracta d'una sèrie que posa el focus en la vida quotidiana i en les experiències personals d'homes i dones de diferents edats, entorns i currículums amorosos... Allò que abans se'n deia estat civil i que ha perdut en els últims anys gran part del seu sentit.

En els últims cinquanta anys hem passat d'un model gairebé únic de parella i de família, marcat per estrictes normes socials i religioses, a una diversitat enlluernadora: parelles amb o sense convivència, convivència amb o sense matrimoni, monogàmia eterna o successiva, famílies homoparentals, monoparentals, reconstituïdes, adopcions, reproducció assistida, divorcis i separacions...Avui està acceptat que les persones poden tenir vida amorosa i sexual des de la primera adolescència fins a la vellesa, i que aquesta vida ha de ser tan conscient, autònoma i feliç com sigui possible. Els canvis en la parella i en la família són tan grans que transformen dia a dia la nostra societat, i impregnen inevitablement la vida de la gent.

"Per sempre (o no)" vol recollir aquests canvis socials a través del relat en primera persona de centenars d'experiències individuals. Hem demanat a molts homes i dones que ens parlin de la seva vida amorosa i familiar, i hem mirat de reflectir-la... Però també volem anar més a fons, per això hem entrevistat antropòlegs, sociòlegs, demògrafs, historiadors, sociòlegs i psicòlegs, entre altres experts, que ens ajudaran a interpretar aquests canvis. També veurem com la música, el cinema, la tele, la literatura i les arts han mostrat els nous models, idees i costums. I com alguns autors, actors, músics o artistes s'han inspirat en la vida real, la pròpia o la dels altres, per les seves creacions.

"Per sempre (o no)" és una sèrie del departament de Documentals i Nous Formats de TV3, dirigida i realitzada per Fúlvia Nicolàs i Joan Pavia. L'assessorament científic és de Xavier Roigé, antropòleg especialista en família i parentiu, catedràtic i actual degà de la Facultat d'Història de la UB. També han col.laborat en el programa experts de la categoria de la demògrafa Anna Cabré, el psicòleg Jaume Funes o el filòsof i pedagog Juan Antonio Marina, entre molts d'altres.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 1 Per sempre (o no) Completa!! 2013 2013-07-30 23:30:36

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.