Elinks

Odissees

Any:
2012
Categories:
Sèrie, Documental, Producció Catalana
Generes:
Biografia, Història, Art
Descripció:
Durada: 29 minuts. - Mida: 300 MB c/capítol.

"Odissees", un viatge a través del patrimoni cultural i artístic de Catalunya per destacar aspectes curiosos, singulars i atractius d'unes determinades peces o llocs que tenen darrere seu una història molt interessant i, alhora, molt poc o gens coneguda. Una "road movie" que convida l'espectador a endinsar-se en relats fascinadors i actuals, lligats al tresor artístic i cultural del país.

Catalunya té un gran patrimoni històric. Tot i que una part ha resultat malmès amb el pas del temps, gràcies a la conservació i restauració que se n'ha fet les últimes dècades i a la feina que fa la xarxa catalana de museus, el patrimoni històric català té actualment una bona salut. Malgrat tot, resulten decebedores les xifres modestes de visitants que tenen habitualment aquests indrets.

Una bona part del patrimoni, tant les restes arquitectòniques com les peces que s'exposen als museus, tenen unes històries sorprenents al darrere. Tant en l'origen com en la manera com han arribat als nostres dies, aquests objectes han tingut una vida singular i, molt sovint, extraordinària. La seva trajectòria ha estat una veritable odissea, un viatge pel temps atzarós i apassionant. Moltes d'aquestes peces es projecten en el temps i són, encara avui, un testimoni i una font de coneixements sobre el nostre passat: un fòrceps romà ens ajuda a entendre com eren els parts fa vint segles i ens explica quin era el nivell sanitari i el desenvolupament científic d'aquell moment.

La sèrie consta de 13 capítols. Dirigida i presentada per Enric Calpena, s'ha fet amb el suport del Departament de Patrimoni Històric i Cultural de la Generalitat de Catalunya.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Odissees Completa!! 2012 2012-10-08 00:27:41

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.