Elinks

Narcís Monturiol. Tècnica i compromís social

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Biografia, Història, Tecnologia
Descripció:
Durada: 60 minuts. - Mida: 481 MB

Narcís Monturiol (Figueres, 1819 - Barcelona, 1885), conegut arreu com a inventor del submarí, ha esdevingut un heroi català de la tecnologia, tot i que sovint la seva personalitat ha estat desfigurada i envoltada d'una certa polèmica.

En aquest documental es presenta la trajectòria de l'inventor figuerenc, el seu compromís polític i social amb el republicanisme i la seva actuacio´ en la Catalunya i l'Espanya de la segona meitat del segle XIX. El seu submarí, l'Ictíneu, no fou un episodi aïllat de la seva vida, sinó que s'ha de vincular amb la seva lluita en favor de les llibertats humanes, principalment a través del moviment per una nova societat justa i feliç simbolitzada en Icària, moviment que ell promogué entre nosaltres.

Les intervencions dels especialistes Guillermo Lusa, Xavier Moreno, Santiago Riera i Tuèbols, Antoni Roca Rosell i Ricard Vinyes, posen de manifest les valuoses aportacions científiques de Monturiol, alhora que remarquen l'estret lligam entre aquestes aportacions i la seva activitat política i social. Per aquestes dues facetes, Monturiol ha passat a la història com el mite romàntic de l'inventor-heroi compromès socialment.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Narcís Monturiol. Tècnica i compromís social 0000 2012-08-21 01:16:59

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.