Elinks

Concert. Toldrà i els seus hereus

Any:
0000
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Música
Descripció:
DURADA: 1 h 16 minuts. - MIDA: 730 MB

2n Festival de Pasqua de Cervera - Des del Paranimf de la Universitat de Cervera. Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Elena Copons, soprano Director: Alfons Reverté

Eduard Toldrà (1895-1962): Empúries ? Ave Maria ? A l’ombra del lledoner Josep L. Guzmán Antich (1954): Confidències a Antonio Machado David Esterri (1970): Duniazad

“Toldrà i els seus hereus” és el títol del concert inaugural del segon Festival de Pasqua de Cervera. Un homenatge al mestre Toldrà, que la soprano Elena Copons i l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida pel seu titular Alfons Reverté, van fer al Paranimf de la Universitat de Cervera.

Toldrà s’havia iniciat com a violinista, va fundar el Quartet Renaixement, amb el que va obtenir grans èxits. També va ser professor d’aquest instrument i director d’orquestra. L’any 1944 va fundar l’Orquestra Municipal de Barcelona que va dirigir fins al 1962, any de la seva mort. En el concert podem gaudir de tres obres de Toldrà: l’Ave Maria en una versió per orquestra que no s'havia escoltat abans, el cicle de cançons “L’ombra del Lledoner”, amb text de Tomàs Garcés i la sardana “Empúries”.

La seva influència arriba fins als nostres dies i la prova en són les dues obres que dos compositors de les terres de Lleida ens presenten. Un és Josep Lluís Guzmán-Antich amb l’obra “Confidències a Antonio Machado” un “lied” simfònic per a soprano i orquestra basat en un poema de Joan Oliver (Pere Quart) L’altre és David Esterri que estrena l’obra Duniazad, una peça simfònica encàrrec de la mateixa orquestra.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Concert. Toldrà i els seus hereus 0000 2012-06-06 01:17:59

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.