Elinks

La revolució virtual

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Tecnologia
Descripció:
DURADA: 58 minuts. - MIDA: 540 MB

Sèrie documental que posa al descobert com Internet està transformant el món. La xarxa ha permès que el món estigui connectat i es trenquin les limitacions temporals cap a la informació, però aquests avantatges es veuen ombrejats per la pèrdua de privacitat. Transcorreguts vint anys de la invenció de la World Wide Web, aquesta nova i rigorosa sèrie de BBC Two, produïda en associació amb The Open University, fa un balanç del seu profund impacte i analitza la manera com, per bé o per mal, la revolució digital està transformant les nostres vides.

A través de quatre episodis temàtics, la periodista i acadèmica Dra. Aleks Krotoski recorre el planeta d'un cap a l'altre per copsar el significat d'un fenomen que ho està reestructurant tot: des de la manera com aprenem a la manera com comprem, com votem i com fem amics. La sèrie revela fets sorprenents sobre la manera com la web està renovant la nostra societat, la nostra economia i potser fins i tot els nostres cervells, segons un experiment únic dut a terme expressament pel programa.

Per primer vegada en una televisió britànica, la sèrie aplega els noms més rellevants de la xarxa. Des del seu inventor, Tim Berners-Lee, fins al fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, des del creador de Viquipèdia, Jimmy Wales, fins al cap d'Amazon, Jeff Bezos, així com pioners de la web, com el lletrista de Grateful Dead, John Perry Barlow, i el cofundador d'Apple, Steve Wozniak, però també barons dels mitjans digitals, com Arianna Huffington i els fundadors de Twitter, Biz Stone i Evan Williams. Aleks parla amb colossos de la xarxa, com Al Gore i Bill Gates, però també amb els inspiradors britànics de la web, Martha Lane Fox i Stephen Fry. Un exèrcit de blocaires i comentaristes l'ajuden a examinar la manera com la web ha canviat el món on vivim, incloent-hi destacats evangelistes en línia, com ara Chris Anderson i Clay Shirky, i crítics mordaços, com Andrew Keen i Lee Siegel.

Leslie Budd, professora d'empresa social de l'Open University Business School, opina: "The Virtual Revolution, la nova sèrie en quatre entregues coproduïda per la BBC i l'Open University, s'ha convertit ja en una altra referència de la televisió i l'educació públiques.

Vint anys després de la invenció de la World Wide Web, el món sembla més connectat des del punt de vista tecnològic i social. Aquesta sèrie pionera analitza les paradoxes de la connexió i desconnexió, de la interacció entre tecnologia i societat mitjançant entrevistes amb els actors clau del món web. Cada programa parla de manera crítica i convincent de la naturalesa canviant de l'Estat i la política, dels nous models comercials i de la creixent omnipresència de les xarxes socials, entre altres coses.

L'autèntic mèrit de la sèrie és que deixa ben clar que l'accés ràpid a la informació universal per si sol no ens proporciona els coneixements necessaris per distingir entre alliberament i repressió, una constant de la condició humana." El doctor David Chapman, professor sènior de la Facultat de Matemàtiques, Informàtica i Tecnologia, comenta: "Pretenem donar poder a la gent contribuint a la comprensió de la tecnologia, cosa especialment important en l'era d'Internet. La tecnologia mai no és neutra, sinó que rep la influència de les persones i les societats on es desenvolupa, i de fet pot arribar a canviar aquestes persones i aquestes societats.

"The Virtual Revolution" ens repta a reflexionar sobre què és el que hem fet, què pot fer aquesta revolució i què ens està fent a nosaltres i al món que ens envolta." La sèrie, però, va més enllà d'una simple commemoració. Tot descrivint com s'usa i s'abusa de la web avui en dia, Aleks Krotoski posa en relleu els costos amagats de la cultura de la informació global, instantània i gratuïta. Aleks examina la manera com la web està soscavant totalment el model empresarial de l'economia de la informació a partir de denúncies, com la de la descàrrega il?legal d'arxius per valor de 120.000 milions de lliures per part de ciutadans britànics cada any. Amb només una quarta part de la població del planeta en línia, Aleks es demana què passarà quan el 75 % restant es connecti. La fascinen les paradoxes de la tecnologia que aviat tindran lloc.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 La revolució virtual Completa!! 0000 2012-05-15 21:40:43

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.