Elinks

Mozart (Wolfgang A. Mozart)

Any:
1991
Categories:
Sèrie, Pel·lícula, Minisèrie
Generes:
Biografia, Història, Música
Descripció:
Durada: 47 minuts. - Mida: 470MB c/capítol aprox.

DIRECCIÓ: Juraj Herz GUIÓ: Zdenek Mahler, Wolfgang Rest INTÈRPRETS: Alexander Lutz, Barbara Wussow, August Schmölzer

Minisèrie dedicada a la vida i obra del compositor.

Episodi 1. - Ha nascut un prodigi! Un nen que componia melodies abans que oracions, i que escrivia musica abans de conèixer les lletres de l'alfabet. Les peces de Wofgang són tan espectaculars que el bisbe de Salzburg sospita alguna cosa i sotmet el nen a una prova rigorosa. La fenomenal carrera de Mozart arriba a un dels punts culminants a la Cort de Viena, on el petit Wolfgang toca per a l'emperadriu Maria Teresa i per a l'arxiduquessa Maria Antònia. Al Vaticà, l'adolescent Wolfgang escolta una complicada cançó a la Capella Sixtina - i la transcriu de memòria nota per nota. Sorprenia el seu talent, i el Papa el va honorar amb una condecoració i un títol. Tot i així, de poc li van servir perquè a Salzburg el príncep el tractava com un servent . Desprès d'una baralla, li concedeix la llibertat que esperava feia anys.

Episodi 2. - Mozart va viatjar a París amb la seva mare. Tot i la seva popularitat entre les dones, no va tenir èxit. Desconsolat per la mort de la seva mare, va tornar a casa i va passar alguns dies amb la seva estimada cosina Thekla. Wolfgang aviat es va enamorar bojament d'Aloysa Weber, que, amb menyspreu, el va rebutjar. Però ell es va fixar en la seva germana Constanze. La mare de Weber ordeix un estratagema perquè Mozart vagi una mica més lluny, i el força a casar-se amb Constance. Mozart coneix el cèlebre compositor Joseph Haydn, que l'introdueix en els francmaçons. El seu esperit de tolerància i l'amor fraternal el mou a rebel·lar-se més obertament contra l'opressió dels mecenes aristòcrates. Aquests anys són els de més èxits: "Les noces de Figaro" a Viena i l'estrena triomfal de "Don Giovanni" a Praga, en què apareix un Don Joan autèntic: el mateix Casanova. Però Mozart torna a Viena amb amargor perquè un rival inepte ha estat nomenat mestre de la Capella Imperial: Antonio Salieri.

Episodi 3. - En la ambient esbojarrat de Viena, Mozart aviat es considera un compositor difícil que no compon com els altres. Cada cop més depressiu, Mozart comença a veure mals presagis arreu: la mort del seu estornell, el seu animal favorit, en una visita per equivocació del llit de mort d'un capellà. El matrimoni passa per dificultats econòmiques i Constanze l'abandona sovint. Mozart necessita cada vegada més el suport dels germans maçons. Entre ells hi ha l'empresari Schikaneder, que és una benedicció per a Mozart, -i, indirectament, per a tota la humanitat. Schikaneder convenç Mozart perquè escrigui "La flauta màgica".
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Mozart Completa!! Català-Alemany 1991 2008-04-13 19:39:50

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.