Elinks

Clara Campoamor, la dona oblidada (Clara Campoamor. La mujer olvidada)

Any:
2011
Categories:
Pel·lícula, Producció Catalana
Generes:
Biografia, Drama
Descripció:
DURADA: 93 minuts. - MIDA: 900 megues (Versió DVBrip) MIDA: 1,29 Gb (Versió DVDrip)

Producció: Televisió de Catalunya, Distinto Films i TVE, 2011 Directora: Laura Mañá Guionistes: Yolanda García-Serrano i Rafa Russo Director de fotografia: Sergi Gallardo Música: Xavier Capellas Intèrprets: Elvira Mínguez (Clara Campoamor), Antonio de la Torre (Antonio Garcia), Mónica López (Victoria Kent), Montserrat Carulla (Pilar), Roger Casamajor (Ignacio), Sara Espígul (Lola), Joan Massotkleiner (Alcalá Zamora), Joan Carreras (Álvarez Buylla) i Fermí Reixach (Alejandro Lerroux).

"Clara Campoamor, la dona oblidada" és una Tv movie sobre la dona que va fer possible el sufragi femení a Espanya; sobre la seva lluita i sobre com ha estat oblidada. La Clara Campoamor, interpretada en el llargmetratge per l'Elvira Mínguez, va ser una fervent defensora de la no discriminació per raons de sexe, la igualtat jurídica dels fills i filles nascuts dins i fora del matrimoni, el divorci i el sufragi universal, sovint anomenat "vot femení". El film s'estrena el 12 d'octubre després del "TN migdia". El llargmetratge va rebre el premi Mariana Pineda per reflectir els valors de la igualtat, en el marc del XI Festival Dones del Cine de Granada.

L'any 1931, a Espanya es proclama la Segona República. En aquest context, les dones són elegibles però no poden votar. Clara Campoamor i Victoria Kent són les primeres dones diputades que trepitgen les Corts i es plantegen molt fermament lluitar pels drets de la dona. Clara Campoamor sap que això passa per una primera i gran conquesta: el vot femení. A partir d'aquest moment, la seva lluita no és gens fàcil. Molt aviat topa amb el seu primer obstacle: els seus mateixos companys de partit, republicans, d'esquerres, temen que les dones votin influenciades per l'Església i, en conseqüència, la dreta, així que li giren l'esquena. Aquest argument es generalitza i fa que Clara Campoamor es vagi quedant sola al Parlament en la seva defensa del sufragi universal. Després d'una lluita constant i de múltiples traïcions, l'1 de desembre del 1931 Clara Campoamor aconsegueix el seu gran objectiu: el vot per a la dona.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Versió DVB 2011 2011-10-22 21:20:41
DVD Versió DVD 2011 2012-03-31 02:02:50

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.