Elinks

L'altre Rusiñol

Any:
2006
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Biografia
Descripció:
DURADA: 55 minuts. - MIDA: 608 MB

PRODUCCIÓ: Televisió de Catalunya amb Benecé Produccions i l'Any Rusiñol (Ajuntament de Sitges i Consorci del Patrimoni) i la col·laboració de l'Institut Català de les Indústries Culturals. PRODUCTOR EXECUTIU: Xavier Atance Yagüe DIRECCIÓ: Monti (José Antonio Montilla) GUIÓ: Helena Sanz MÚSICA ORIGINAL: Tales So (Pito Costa i Carles Mateu) SOPRANO: Maia Planas DIRECTOR DE SO: Marc Soldevila FOTOGRAFIA: Carles Mestres ACTOR: Pere Ventura (Santiago Rusiñol) INTERVENEN: Antonina Rodrigo, Brad Epps, Cristina Mendoza, Isabel Coll, Jordi Cirera, Josep C. Laplana, Margarida Casacuberta, Norman Cinnamond, Ramon Madaula, Rosa Muntaner, Vinyet Panyella.

Més enllà del personatge faceciós del viatge en carro i els duros a quatre pessetes, o del famós pintor de jardins, "L'altre Rusiñol" aprofundeix en qüestions com ara l'addicció a la morfina, l'autocreació del propi mite, les contradiccions d'un home trencador però misogin, o l'evident empremta de la formació comercial que va rebre del seu avi per enfocar la seva carrera artística com un negoci.

L'altre Rusiñol tracta d'explicar la vida i l'obra de l'artista d'una manera diferent per tal d'acostar-nos a l'home amagat darrere el prohome, amb les seves febleses i amb els seus condicionants. Intenta aprofundir una mica més en un personatge que, més enllà del mite que ell mateix va contribuir a crear, és el fruit d'un conjunt de sortoses coincidències que en van marcar l'evolució: el patiment d'un dolor que el portaria al consum de morfina, una droga que desvetlla el seu jo més íntim, més transgressor, més fèrtil creativament; la seva procedència de família benestant i burgesa, que li marca unes pautes de comportament apreses en l'empresa familiar que l'ajuden a cercar (i trobar) la popularitat i l'èxit en la seva carrera artística, en enfocar-la com un negoci; finalment, la recerca de reconeixement constant, que forma part de la seva personalitat i que el converteix en el millor publicista d'ell mateix i potser en un dels pioners quant a la comunicació persuasiva del país.

La peça està dividida en vuit episodis que, encara que no segueixen un ordre cronològic, una vegada vistos en la seva globalitat donen una visió inèdita i íntima del personatge. El documental es fonamenta narrativament en la recreació del personatge a qui dóna vida l'actor Pere Ventura i que fa de fil conductor tant dels fets i dels espais que va viure l'artista com de les seves emocions; també en les intervencions d'experts en la vida i l'obra de Santiago Rusiñol i en arxius fotogràfics i videogràfics així com en reproduccions fotogràfiques de les seves obres.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB L'altre Rusiñol 2006 2011-08-26 00:08:19

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.