Elinks

Metall encès (VOSC)

Any:
0000
Categories:
Documental, Altres
Generes:
Història, Música
Descripció:
DURADA: 57 minuts. - MIDA: 601 MB

Aquesta és una història que té a veure amb la recerca de la felicitat. Una banda entusiasta de músics gitanos d'un poblet remot de Romania, Zece Prajini ("10 camps"), més enllà dels Carpats, volta pel món i entusiasma el públic.

La xaranga romanesa Fanfare Ciocarlia ("La fanfàrria de pega") és una de les últimes bandes gitanes. Els seus instruments són més que antics, no necessiten partitures perquè una generació ensenya la següent, i són els més ràpids a l'hora d'interpretar la música tradicional. Aquesta música se l'han endut del seu poblet per portar-la a molts països arreu del món. El moment en què els veiem actuar al carrer a Tòquio davant l'astorament de la policia és un dels punts culminants d'aquest documental. Cada actuació esdevé una festa per a l'audiència i per a ells mateixos.

Descoberts per dos alemanys sonats que els introdueixen en l'escena musical mundial, Fanfare Ciocarlia esdevé ràpidament una banda de culte. Amb una barreja particular de virtuosisme musical i poètica auditiva balcànica, aquests músics estan contínuament de festa, ja sigui a Berlín o a Tòquio.

La pel·lícula mostra aquest conte de fades del no res a l'èxit, viatja amb ells i les seves increïbles experiències arreu i obre una finestra a la cultura vitalista dels gitanos dels límits orientals d'Europa. I també hi ha una història d'amor...
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Metall encès (VOSC) 0000 2011-06-14 01:12:10

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.