Elinks

Cap a l'eternitat. Els residus nuclears

Any:
2010
Categories:
Documental
Generes:
Història, Tecnologia
Descripció:
DURADA: 58 minuts. - MIDA: 632 MB

Un documental polèmic sobre la viabilitat i els perills que envolten l'emmagatzemament dels residus nuclears generats al planeta. Ho fa seguint el planejament de construir a Finlàndia el primer dipòsit nuclear excavat directament a la roca.

"Cap a l'eternitat", dirigit pel danès Michael Madsen, explica que cada dia s'emmagatzemen una gran quantitat de residus radioactius de manera provisional. Aquest material, provinent de les principals plantes nuclears, pot rebre les conseqüències dels desastres naturals i humans o dels canvis de la societat. Per aquesta raó es planeja construir a Finlàndia el primer dipòsit nuclear excavat directament a la roca: un sistema enorme de túnels subterranis que haurà de durar tot el temps que els residus siguin perillosos, és a dir, 100.000 anys. Però com s'aconseguirà que es mantinguin així, ben segellats, sense que impliquin gens de perill per a l'ésser humà? El documental viatja a les entranyes d'aquest magatzem nuclear i del futur nuclear de la humanitat.

Quan el magatzem finlandès sigui ple de residus radioactius caldrà segellar-lo perquè no es pugui obrir mai més. Això és el que es pretén, però es pot assegurar completament que serà així? I com és possible advertir les generacions que ens succeiran sobre tot aquest material, nociu i mortal, que els deixem en herència? Com els previndrem d'aquestes "piràmides" del nostre temps? Entendran el nostre missatge i respectaran les nostres instruccions?

Mentre les màquines excaven la roca per construir-hi el magatzem, el director del documental parla amb experts que intenten trobar solucions per a aquest problema, el dels residus nuclears, per preservar els humans i l'ecosistema dels possibles perills que poden derivar d'una mala gestió.

Premi Green Screen a l'IDFA 2010. Menció especial premi Green Sheffield 2010. Dirigit per Michael Madsen. Dinamarca, 2010.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Cap a l'eternitat. Els residus nuclears 2010 2011-04-30 22:45:17

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.