Elinks

Memòria de l'infern

Any:
2005
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Història, Entrevista
Descripció:
DURADA: 60 min.. - MIDA: 516 MB

Direcció: David Bassa, Carles Canet Fotografia: Jordi Ribó Realitzador: Carles Canet Guió: David Bassa So: David Prats Música: Nico de Track

Una coproducció de 2005 entre Televisió de Catalunya, Aurea Documentary i l'Institut Municipal de la Comunicació de Granollers, amb la col?laboració de l'ICIC.

El documental comença a Vilafranca del Penedès, on va néixer Eusebi Pérez, el deportat número 3.859. Se segueix l'homenatge que li ret el seu poble i el seu posterior viatge a Mauthausen amb motiu de la celebració dels actes del 60è aniversari de l'alliberament del camp.

L'arribada a Àustria porta l'equip a Linz, ciutat on va créixer i estudiar Adolf Hitler, situada a només quinze quilòmetres de Mauthausen. El deportat Josep Egea parla també dels seus records de Linz i de Mauthausen, on ensenya l'escenari dels horrors, acompanyat de la seva dona, Encarnació Martínez, i la seva néta, Judit Miralles.

Al poble de Mauthausen, Leopoldine Drexler, veïna del poble i filla d'Anne Pointer, la dona que va amagar les fotos de Francesc Boix que van servir de prova al judici de Nuremberg, i Manuel Garcia (deportat 43.160), que ha viscut tota la vida a Mauthausen, parlen de les seves experiències.

A Gusen, acompanyats per la família Egea, es mostren les cases luxoses edificades damunt de l'antic camp (una de les cases encara conserva la portalada del camp) i es visita el crematori.

A Hartheim, un castell que les SS van fer servir per experimentar amb els presos, s'assisteix a un emotiu homenatge d'un grup d'estudiants catalans i valencians, i parlen amb Helga Moser, la directora del centre, que, paradoxalment, és diputada de l'FPO, el partit de Jörg Haider.

El viatge continua a Ebensee, amb Francesca Savall, viuda del deportat 3.172. Ebensee és un camp de concentració construït dins de les muntanyes, ocult per a l'aviació aliada.

Després d'aquest recorregut, David Bassa i Jordi Ribó tornen a Mauthausen per assistir als actes commemoratius del seixantè aniversari, que, per primer cop en la història, compten amb la presència del president del govern espanyol.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
TV Memòria de l'infern 2005 2010-11-26 00:21:14

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.