Elinks

Document històric: Manifestació 10 de juliol 2010 (Som una Nació. Nosaltres decidim)

Any:
2010
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Documental, Història, Notícies
Descripció:
DURADA: 183 minuts (3h 3min). - MIDA: 1,90 Gb

Manifestació íntegra, sense talls publicitaris.

Sota el lema "Som una Nació. Nosaltres decidim", el 10 de juliol, 1.500.000 persones van assistir a la manifestació la qual s'ha convertit en la més massiva de tota la història del nostre país. Poc abans de les sis de la tarda, els manifestants es concentraven a la cruïlla de l'Avinguda Diagonal amb Passeig de Gràcia, en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional a l'Estatut, aprovat 3 anys abans pel poble català, i en defensa de l'autogovern i la independència. Els carrers adjacents al Passeig de Gràcia eren tan plens que la manifestació no va poder arribar a la destinació i la capçalera es va dissoldre en arribar a la Gran Via de les Corts Catalanes.

Els manifestants, vinguts d'arreu dels Països Catalans, transcorrien el passeig de Gràcia i la Gran Via de les Corts Catalanes encapçalats per una gran senyera. La mobilització va estar liderada pel president de la Generalitat, José Montilla, el president del Parlament, Ernest Benach, i els quatre expresidents, tots ells fortament escridassats. La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, va assegurar: 'Hi som tots, som molts. Si estem junts, no hi ha tribunal que ens tombi'.

Degut a l'assistència massiva de gent, la manifestació va haver de dissoldre's en arribar a la Gran Via, i a la plaça Tetuan va llegir-se el text reivindicatiu, una lectura a càrrec de l'actor Lluís Soler i l'actriu Txe Arana acabada amb una cantada dels Segadors que va donar per acabada oficialment la marxa.

El 10-J passarà a la història com el dia que va iniciar-se la fi de l'autonomisme i la transició cap a la independència de Catalunya.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Document històric: Manifestació 10 de juliol 2010 2010 2010-07-14 12:12:12

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.