Elinks

La Rambla de les Floristes (Teatre)

Any:
1986
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Drama
Descripció:
Durada: 91 minuts. - Mida: 700MB (Versió VHS). - MIDA: 480 Megues.

Autor: Josep M. de Sagarra Producció: Josep Rebull Direcció: Orestes Lara Emesa a TV3 l'octubre de 1986 (i gravada íntegrament als estudis de St. Joan Despí).

Repartiment: Rosa M. Sardà (Antònia), Josep Torrens (don Ramon), Miquel Cors (Sr. Julivert), Joan Borràs (Sr. Puiggròs), Carme Molina (Sra. Consolació), Alfred Lucchetti (Sr. Banús), Núria Hosta (Leonor), Rosa Cadafalch (Carmeta), Joan Gibert (Tonet), Abel Folk (Lluís), Mercè Arànega (Isabel), Lluïsa Castell (Laura), Alícia Orozco (Laieta), Carles Sabater (nuvi), Roser Batalla (núvia), Bartomeu Olsina (mossèn Artigues), Marta Carbonell (Sra. Francisca), Saskia Giró (una carnissera).

A la parada de l'Antònia hi ha un milió d'històries, que moltes vegades provoquen picabaralles entre ella i la Isabel, una florista que té la parada davant de la de l'Antònia, i que veu com la majoria d'homes importants -com el regidor Julivert, don Ramon, un home ric i eternament enamorat de l'Antònia, el senyor Banús o el senyor Puiggròs-, passen l'estona xerrant amb l'Antònia, i no amb ella. L'Antònia mostra el seu caràcter quan intenta fer veure la vida a la Leonor, una florista jove enamorada del Lluís, un "senyoret" de casa bona, i intenta que toqui de peus a terra. L'Antònia i la Leonor es barallen i la Leonor se'n va amb el Lluís. "La Rambla de les Floristes", primer dramàtic de producció pròpia, es va enregistrar íntegrament als estudis de TV3 a Sant Joan Despí el 1986, coincidint amb el 25è aniversari de la mort de Josep M. de Sagarra, i es va construir una escenografia que dona una perspectiva de tota la Rambla, amb tots els elements d'aquella època, al voltant del mil vuit-cents seixanta. Per donar-hi realisme, hi van intervenir més de quaranta figurants.

La Rambla de les Floristes, ens explica com era un rentista desvagat, un polític tronat, un tastaolletes que encara s’ho creu ell mateix, un retrat d’uns nuvis que venen de l’hort? I ho fa amb la veu d’una dona de poble, l’Antònia, la florista de la Rambla que amb els anys ha vist passar per la seva parada de flors totes les històries i totes les facetes de la vida de la Barcelona de principis del segle passat. Una època convulsa, moralista i alhora hipòcrita, propensa a tota mena de canvis de rumb en els costums de la vida de família, del carrer i de les institucions.

L'obra s'estrenà al Poliorama el març de 1935.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
VHS Versió VHS 1986 2010-02-21 19:25:08
DVB Versió DVB 1986 2020-06-12 17:10:50

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.