Elinks

Resum de la Dècada 00-09 (Especial informatiu)

Any:
2009
Categories:
Documental, Producció Catalana, Altres
Generes:
Documental, Notícies
Descripció:
Durada: 50 minuts. - Mida: 520 Mb

TV3 REPASSA L'ÚLTIMA DÈCADA A L'ESPECIAL INFORMATIU "://00-09"

Guió i direcció: Jaume Bartrolí Realització: Sara Segarra Vidal Producció: Lluís Mabilon Ajudant Realització: Marc Rodriguez Postproducció vídeo: Joan Mas i Ferrer Documentació: Roser Mercader Redacció: Dani Madrid Grafisme: Esther Febrer i Sira Viñolas Muntatge musical: David Bustamante Postproducció àudio: Joan Bonjoch Locució: Jordi Boixaderas Titulació: Carles Esteban

La visió de deu anys que van canviar el món Avui el "30 minuts" cedirà el seu espai a la graella a l'especial informatiu "://00-09", la visió d'una dècada que va canviar el món: la dècada de l'era digital, del món multipolar, del planeta global, de la fi de l'abundància, en definitiva, una dècada que deixa molts reptes per resoldre que dependran del "factor humà". El programa especial, dirigit per Jaume Bartrolí, repassa els esdeveniments més importants dels últims deu anys, una dècada transcendental que va començar amb la por a un enemic invisible i gairebé desconegut: el terrorisme islamista, i a la qual es van sumar moltes altres pors: a la guerra, a la carestia d'aliments i de combustible, al canvi climàtic, a la crisi econòmica i a l'atur. Però, sobretot, ha estat una dècada de transformacions que marquen un gir en la història. Els Estats Units han deixat de ser l'única gran potència i hem entrat en un món multipolar, on la Xina té cada cop més a dir-hi. A escala catalana i espanyola, hem viscut la fi del pujolisme, l'arribada dels governs tripartits d'esquerra i el pas de la presidència de José María Aznar a la de José Luis Rodríguez Zapatero.

Han estat anys de crispació i tensos debats, i el llarg procés de l'Estatut n'és la millor prova. El canvi més important ha vingut amb dos fenòmens que han revolucionat les nostres vides. El primer, la globalització: de l'economia, les idees, els viatges i les migracions humanes. El segon, la revolució digital: les noves tecnologies. Hem entrat en l'era internet i tot va ràpid, molt ràpid. El món s'ha accelerat. Ordinadors i mòbils connecten les nostres neurones amb una xarxa global per on viatja un flux continu d'informacions, idees i sentiments, primera llavor, potser, d'un coneixement universal. Globalització i digitalització han fet evident que tot el que fem té conseqüències en un altre lloc. Tots som actors i responsables del que passa. Vivim la gran connexió. Poques dècades han estat tan decisives. Ens deixa plantejats un bon grapat de reptes: crisis energètica, alimentària i econòmica, canvi climàtic. Ens hi juguem la supervivència.

L'estructura Tot i que "://00-09" defuig el repàs cronològic de la dècada, s'ha estructurat en sis blocs temàtics: l'era digital, el món multipolar, "la transició reoberta?", el planeta global, la fi de l'abundància i el factor humà. Sis blocs que recullen en 50 minuts aquells esdeveniments que per la seva transcendència han marcat el futur de Catalunya i del món. Són les imatges essencials seleccionades d'entre les més de 400 hores de vídeo escollides com a destacades en la primera fase d'elaboració del programa. Imatges que s'acompanyen de la música de la dècada, més de 60 temes i 130 hores de muntatge musical, i de la veu de l'actor Jordi Boixaderas, encarregat de narrar el programa. "://00-09" s'ha enregistat en 16:9 i té a més una cuidada postproducció de vídeo, a la qual s'han dedicat més de 200 hores de treball i un grafisme inspirat en l'era digital i en el factor humà.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Resum de la Dècada 00-09 2009 2009-12-28 21:34:30

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.