Elinks

Col·leccionistes

Any:
2009
Categories:
Producció Catalana, ProgramaTV
Generes:
Documental, Família, Entrevista
Descripció:
El programa pretén donar a conèixer al gran públic aspectes sorprenents i interessants del món del col·leccionisme. Cada un dels tretze capítols que componen la sèrie gira al voltant d'una temàtica extreta de la realitat social, històrica, econòmica, tecnològica... i mostra quatre col·leccions que hi estan relacionades.

Tots els capítols comencen amb un clip introductori que, de forma breu i visualment atractiva, explica la història que hi ha al darrere de l'objecte col·leccionat, la seva gènesi, la seva funcionalitat, la seva importància o la seva transcendència "per se" abans de convertir-se en objectiu dels col·leccionistes.

A continuació, i en diverses seqüències intercalades, es mostren els col·leccionistes i els seus "tresors". S'expliquen anècdotes, rareses, preus, competències, casos concrets, i ens acostem als personatges explicant les motivacions que els han portat a col·leccionar precisament allò, la seva manera d'entendre el col·leccionisme, les seves manies, les seves enveges i les vies d'obtenció dels objectes col·leccionats.

També veiem el col·leccionista "en acció", a la recerca de l'objecte col·leccionat i interactuant amb altres col·leccionistes, comerciants, etc., i algunes "fitxes" d'objectes concrets que hem trobat a les col·leccions visitades, amb indicació del preu, antiguitat, raresa, etc. Mercats, botigues, subhastes per internet: tot un món al voltant del col·leccionisme que ara també arriba a la televisió. "El món del nen", "Sobre rodes", "Esport", "Música", "Cinema", "La Guerra Civil"... fins a tretze temes extrets de la realitat, vistos a través dels col·leccionistes i les seves col·leccions. Aspectes sorprenents, interessants, divertits i visualment atractius.

El col·leccionisme, una activitat a l'alça que exerceix una gran atracció sobre amplis sectors de la població. Passió, friquisme, obsessió... el món vist amb ulls de col·leccionista. Un programa a la recerca de tresors amagats. Anècdotes, rareses, preus, competències, alegries i decepcions. Personatges que ens expliquen manies, enveges, amors i odis al voltant dels objectes col·leccionats.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 1 Col·leccionistes Completa!! 2009 2009-03-17 18:58:46

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.