Documentals

La ruta dels fideus

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1263 kbps, 704x396, Qf: 0,181 – 70% Test compressibilitat,
Codec audio:
MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català) i (VO coreà i anglès)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
La ruta dels fideus -01- Neix un estrany menjar
Com va començar tot? Viatgem a l’àrea fèrtil de Mesopotàmia per trobar el primer blat, al desert de Xina per desenterrar el primer fideu, i a la primera ciutat cosmopolita de Xian en la cerca per trobar el principi dels fideus com a cuina internacional
ed2k lopere 1881 2011-12-31 03:23:04
La ruta dels fideus -02- El sopar de la mòmia
El 1992 van descobrir, entre les pertinences d'una mòmia localitzada al desert de Xinjiang, a la Xina, restes de fideus. Qui era aquella mòmia i què menjaven en aquella època? Els costums occidentals que van arribar a la Xina a través de la Ruta de la Seda van tenir tanta influència que van fer canviar la manera de vestir i de menjar de molts xinesos, i aquella influència encara la podem rastrejar en l'alimentació actual. Els fideus van ser un aliment extraordinari que es van inventar al punt de trobada entre les cultures orientals i les occidentals, i això va facilitar que s'estenguessin per tot el món.
ed2k lopere 1748 2015-08-03 00:42:43
La ruta dels fideus -03- L’Odissea de la pasta
En aquest episodi, anirem a buscar els orígens de la pasta europea. La gran pregunta és si hi ha alguna relació entre els fideus xinesos i la pasta italiana. Al llarg d'un viatge que recorre tres continents, descobrirem el misteri que hi ha al darrere de l'invent de la pasta. També veurem què van menjar els habitants de Pompeia l'últim dia de la seva vida i analitzarem les infinites possibilitats de presentació de la pasta italiana.
ed2k lopere 1601 2011-08-22 00:36:32
La ruta dels fideus -04- La connexió asiàtica
En aquest episodi descobrirem com es va estendre per l'Àsia la tecnologia per fabricar fideus. De fideus, en trobem a totes les cuines del continent asiàtic, des de Mongòlia, al nord, fins al Vietnam i Tailàndia al sud; des de Corea a l'est fins a Butan, a l'oest. Les diferències que presenten a cada lloc van aparèixer durant el procés d'elaboració, amb diferents ingredients i receptes propis de cada regió.
ed2k lopere 1428 2011-08-22 00:36:37
La ruta dels fideus -05- El menjar ràpid més antic
Aquest episodi explora l'evolució d'un dels millors invents del ser humà. Els fideus van ser el combustible que va impulsar la construcció d'imperis. El ràpid desenvolupament de les ciutats va comportar el desenvolupament del menjar ràpid. Analitzarem el paper que van tenir els fideus en la urbanització de les grans ciutats de les dinasties Tang i Song, a la Xina. El mateix procés el trobem al Japó durant el període Edo i en els fideus instantanis del segle vint.
ed2k lopere 1502 2011-09-01 00:06:11
La ruta dels fideus -06- Tots els fideus del món
Una bona part de la nostra vida la dediquem a l'alimentació. Per això, a tot el món hi ha tantes cultures culinàries com grups ètnics diferents. I aquesta gran varietat és una bona mostra de la creativitat humana. En aquest episodi farem un repàs de les diferents maneres de cuinar la pasta que podem trobar al món.
ed2k lopere 1457 2011-09-03 12:08:36

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.