Documentals

Cànon

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD @ 1262 kbps
Codec audio:
Català v.o.: MP3 @ 128 kbps, 48 khz estèreo - Duals: Mp3 @ 96 kbps 48 khz., mono
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Cànon - Cànon Sons - Xesco Boix
Documental que, a través de diferents persones, intenta fer una construcció de la figura de Xesco Boix (1946-1984) en totes les seves facetes. D'una banda, s'entrevisten familiars, companys i amics del cantant i, d'una altra, cantants que expliquen què n'han rebut i com els ha influït la seva música.
ed2k naroatna 1284 2009-10-20 19:42:59
Cànon - Cànon Visions - Scorsese parla de Scorsese
Aquest documental entra a la ment d'un dels directors més aclamats dels últims temps. Reconegut diverses vegades com a principal exponent dels cineastes nord-americans de la seva generació, Martin Scorsese ofereix al públic un viatge entretingut i fascinant a través de les seves obres més representatives. És el resultat de l'entrevista més íntima que ha concedit mai Scorsese que, combinada amb escenes de les seves pel·lícules més genials, ens proporciona una ullada excepcional i única sobre el director.
ed2k naroatna 1132 2010-02-16 01:32:09
Cànon - Narcís Monturiol - Tècnica i compromís social
DURADA: 59 minuts. - MIDA: 727 Mb

Col·lecció: Ciència i Tecnologia als Països Catalans Direcció científica: Antoni Roca i Rosell Guió i Realització: Agustí Espriu Música: Xavi Oró i Pep Solórzano Producció: Videoteca Catalana Any: 2002

Narcís Monturiol (Figueres, 1819 - Barcelona, 1885), conegut arreu com a inventor del submarí, ha esdevingut un heroi català de la tecnologia, tot i que sovint la seva personalitat ha estat desfigurada i envoltada d'una certa polèmica.

En aquest documental es presenta la trajectòria de l'inventor figuerenc, el seu compromís polític i social amb el republicanisme i la seva actuacio´ en la Catalunya i l'Espanya de la segona meitat del segle XIX. El seu submarí, l'Ictíneu, no fou un episodi aïllat de la seva vida, sinó que s'ha de vincular amb la seva lluita en favor de les llibertats humanes, principalment a trav´s del moviment per una nova societat justa i feliç simbolitzada en Icària, moviment que ell promoguéé entre nosaltres.

Les intervencions dels especialistes Guillermo Lusa, Xavier Moreno, Santiago Riera i Tuèbols, Antoni Roca Rosell i Ricard Vinyes, posen de manifest les valuoses aportacions científiques de Monturiol, alhora que remarquen l'estret lligam entre aquestes aportacions i la seva activitat política i social. Per aquestes dues facetes, Monturiol ha passat a la història com el mite romàntic de l'inventor-heroi compromès socialment
ed2k naroatna 1053 2010-07-24 00:59:15

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.