Documentals

BBC El planeta viu - Volum 1 - La Terra

Font:
DVD+DVD
Codec video:
XviD depenent del capítol, de 780kbps a 2500kbps, 704x400 (16:9),
Codec audio:
MP3 @128 Kbps, CBR, 48000 Hz
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
BBC El planeta viu -1x01- Els volcans, el poder del foc
La força dels volcans, destructiva i aterridora, resulta imprescindible per que la Terra sigui habitable. Cap força ha tingut un paper més rellevant en la formació del nostre planeta. La calor atrapada a l'interior de la Terra remodela contínuament la superfície terrestre i impedeix que els oceans aneguin el planeta. Guiats per Iain Stewart, descendim pel cràter del volcà Erta Ale, a Etiòpia, fins a un lloc únic donin el món: un llac de lava, una autèntica finestra al centre de la Terra. I a Islàndia observem un paisatge d'inquietant bellesa on les plaques continentals d'Europa i Amèrica s'allunyen, impulsades per la força més poderosa del planeta, la mateixa que ha originat serralades com els Alps neozelandesos.
ed2k Kaku 1844 2009-08-01 21:51:08
BBC El planeta viu -1x02- L'atmosfera: l'escut invisible
No es pot veure, tocar, ensumar ni assaborir, però sense ella, la vida acabaria immediatament. L'atmosfera és l'escut invisible que protegeix la Terra i la converteix en un lloc únic per a la vida. La força més variable del planeta dirigeix el clima i a la vegada ens protegeix i ens nodreix, però també pot ser destructora i modelar el paisatge al seu gust. En aquest fluid semblant a l'aigua seguim als surfistes dels corrents d'aire, observem núvols com onades gegants, ascendim en un jet dissenyat per assolir elevades altituds i als Andes, on l'aire càlid de l'Amazones xoca amb la freda corrent polar, presenciem una de les tempestes elèctriques del món, amb raigs que ascendeixen desenes de quilòmetres cap a l'estratosfera.
ed2k Kaku 1655 2009-08-26 17:46:56
BBC El planeta viu -1x03- El gel: testimoni de la història
El gel, una de les forces més dinàmiques, canviants i poderoses de la Terra, ha cisellat el paisatge tal com el coneixem i ha modificat el curs de l'evolució humana. Si l'escalfament global continua, l'impacte sobre les aigües gelades del planeta serà enorme. A Groenlàndia, un equip científic observa com les glaceres es desglacen a un ritme cada vegada més ràpid i busca les causes d'aquest procés, que en el futur podria tenir efectes inesperats, com la inundació de la Florida o Londres. Un planeta sense gel? La Terra ja ha estat testimoni d'èpoques sense gel, però per als humans seria el començament d'una nova era.
ed2k Kaku 1524 2009-08-26 17:47:04
BBC El planeta viu -1x04- Els oceans: la força de l'aigua
Els oceans, gairebé tan antics com la Terra mateixa, segueixen sent grans desconeguts. Amb la seva gran influència estabilitzadora moderen el clima, distribueixen el calor per tot el món i absorbeixen elements químics perillosos per a la salut del planeta i dels seus habitants. Experimentem amb Lain Stewart la força desencadenada d'una tempesta a mar obert, seguim el macareo de l'Amazones, l'onada més llarga del món, i escoltem el relat dels pescadors que van sobreviure la trobada amb la major onada que s'ha registrat, mentre imatges generades per ordinador recreen per a nosaltres les esglaiadores escenes que van presenciar.
ed2k Kaku 1498 2009-08-26 17:47:13
BBC El planeta viu -1x05- Un planeta únic
El foc volcànic, l'aire, l'aigua dels oceans i el gel han format i modelat la Terra al llarg de la seva història. En aquest reportatge descobrim amb imatges reals i generades per ordinador l'extraordinari planeta que habitem, llar d'éssers vius complexos únicament gràcies a un sèrie de coincidències i moments de sort. Després de més de 4.500 milions d'anys i cataclismes com el que va produir l'impacte del meteorit que va extingir els dinosaures, la Terra s'ha transformat d'una roca deserta al planeta únic que avui coneixem.
ed2k Kaku 1442 2009-08-26 17:47:25

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.