Documentals

Comtes, l'origen de Catalunya

Any:
2017
Categories:
Documental, Producció Catalana, Sèrie
Generes:
Història
Descripció:
DURADA: 35 minuts per capítol aprox.- MIDA: 800 MB per capítol aprox. - Capítol 5 recopilatori-resum amb AD i subs DURADA: 100 minuts. - MIDA: 3,72GB

Quin va ser l’origen de la nació catalana? El clam a favor de la sobirania es remunta al segle IX, l’inici d’un període cabdal en la nostra història que arriba a la televisió amb ‘Comtes’, una docusèrie que relata el procés que van emprendre els primers comtes catalans per aconseguir la independència de l’imperi carolingi.

Amb un guió de l’escriptor i antropòleg Albert Sánchez Piñol i sota la direcció de Carles Porta, el treball reconstrueix des d’un escrupolós rigor històric el regnat de quatre comtes que es van succeir cronològicament: Guifré el Pelós, Guifré Borrell, Sunyer I i Borrell II.

Cadascun dels comtes és protagonista d’un capítol de 30 minuts, que presenta l’actriu Marta Marco i en què la ficció dramàtica es combina amb el testimoni de sis historiadors, que aporten el context de l’època i ajuden a interpretar els fets.

‘Comtes’ trasllada a la pantalla un període clau del passat dels catalans poc ficcionat i amb lectures diverses per part dels historiadors. La sèrie ha escrutat les referències documentals existents perquè la posada en escena guardi la màxima fidelitat històrica. En aquest sentit, la roba, les armes i els decorats s’han reproduït amb acurat realisme.

Una nova sèrie històrica a La Xarxa Aquesta producció forma part de la línia de sèries de contingut històric impulsades per La Xarxa des de fa tres anys . ‘Comtes‘ s’afegeix a la sèrie documental de 10 capítols ‘Somiar un país, construir un somni’ sobre el llegat de la Mancomunitat de Catalunya i ‘1714, la Guerra a comarques’, també documental i de 10 capítols, que ressegueix la Guerra de Successió en diferents escenaris del país, més enllà de Barcelona.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
HDTV 1 Comtes, l'origen de Catalunya Completa!! 2017 2017-12-28 21:28:29
DVB 1 Extres - Les converses - Com es va fer Completa!! 2017 2017-12-28 21:29:52

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.