Documentals

Especial Copa Àfrica 2008 - Akwaaba (Benvinguts)

Any:
2008
Categories:
Documental, Producció Catalana, Altres
Generes:
Esports
Descripció:
TV3 presenta "Akwaaba", un reportatge gravat durant l'última edició de la Copa d'Àfrica L'especial Copa Africa 2008, "Akwaaba" ("benvinguts" en ghanès), ens presenta la imatge d'un país en què el futbol és la segona religió dels seus habitants.

Amb la introducció de Pere Escobar, "Akwaaba" ("benvinguts" en ghanès) ens presenta la imatge d'un país en què el futbol és la segona religió dels seus habitants. El reportatge es va gravar durant l'última edició de la Copa d'Àfrica i no solament presenta l'entrega absoluta dels aficionats cap a la seva selecció, sinó que també mostra que el futbol es converteix en el fil conductor per endinsar-se en la realitat social del país africà, que a través d'aquest esdeveniment esportiu va intentar donar-se a conèixer una mica més al món exterior.

"Akwaaba" ens presenta les vivències d'una societat de grans contrastos, agermanada pel futbol i separada per grans diferències econòmiques. El reportatge ens ofereix la radiografia temporal d'un país en diferents aspectes, com la convivència de més de 75 ètnies, els contrastos entre la capital i la zona nord del país, el sentiment patriòtic i, fins i tot, la manera d'animar als estadis, on la passió i la bruixeria comporten imatges inesperades i singulars.

Aquest reportatge és el resultat de la tasca d'un equip de TV3 que durant deu dies va seguir la Copa d'Àfrica. Les imatges es van gravar principalment a Accra, Tamale i Elmina, i ens donen a conèixer, a més a més de l'ambient futbolístic, una filosofia de vida molt diferent de l'occidental. El testimoni de tres catalans que viuen a Ghana completa la visió d'aquest reportatge, en què el gran somni dels joves no és un altre que el de convertir-se en futbolista professional i triomfar a Europa.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Especial Copa Àfrica 2008 - Akwaaba (Benvinguts) 2008 2008-06-21 01:34:36

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.