Documentals

Barcelona, abans que el temps ho esborri

Any:
2010
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Història
Descripció:
DURADA: 1 h 36 min. - MIDA: 916 MB

"Barcelona, abans que el temps ho esborri" (2010) és la crònica en sèpia de l'alta burgesia que va fer la revolució industrial a Catalunya; un passeig irònic per la Barcelona del segle XX a través dels records heretats per un dels seus descendents, Javier Baladia, que ens trasllada als anys daurats d'una elit cosmopolita i culta, ja que segueix el recorregut familiar del llibre, però fa servir les imatges de moltes famílies diferents.

Un retrat irònic i personal del segle XX, en forma de documental construït amb les aportacions d’altres famílies de la burgesia barcelonina, cosa que li dóna un encant especial. Els personatges són els Baladia, i també molts altres que els representen i el que veiem és la vida de la Barcelona que va atreure Nijinsky, Barbara Hutton, Richard Strauss o Carlos Gardel. La ciutat on arquitectes com Gaudí o Puig i Cadafalch competien dissenyant edificis per als rics i que va aconseguir enlluernar el món sencer.

Amb forts vincles amb les Illes Balears, entre les diverses imatges d’arxiu utilitzades hi ha la pel?lícula Flor de espino, de Jaume Ferrer ?una joia de la cinematografia mallorquina dels anys 20 que emmagatzema entre fotograma i fotograma un testimoni vital de la societat de l’època en què va ser rodada.

Una història explicada a través de les seves emocions, les seves vides privades, els seus secrets inconfessables, les seves fragilitats, que ens trasllada a través de les seves vivències als moments d'esplendor d'una elit que va invertir generosament en el floriment de la seva cultura i que van impulsar tota una època. Una visió de la vida privada d'una família burgesa i, alhora, un retrat personal del segle XX i del llegat que ha fet de la Barcelona d'avui un referent internacional.

Poques vegades una sola família, pot compondre per si sola un retrat personal de la del segle XX. Basada en el llibre "Abans que el temps ho esborri" de Javier Baladía.

Direcció: Mireia Ros Productora executiva: Marta Figueras Disseny de producció i guió: Javier Baladía i Victoria Bermejo Direcció d'art i vestuari: Xavi Millán Música original: Maurici Villavecchia Director de postproducció: Esteve Tort Muntatge: Mireia Ros Composició i efectes visuals: Copilotos Producciones Disseny de so: Estudis Polart Director de fotografia: Julián Elizalde AEC Directora de producció: Ángeles Hernández.

Un llargmetratge documental produït per PROMARFI FUTURO 2010 amb la col?laboració de TELEVISIÓ DE CATALUNYA.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Barcelona, abans que el temps ho esborri 2010 2012-06-27 00:24:19

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.