Documentals

Emboscats, memòria d'una geografia secreta

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Història
Descripció:
El programa "El documental" presenta 'EMBOSCATS. MEMÒRIA D'UNA GEOGRAFIA SECRETA' (2011), una producció d'E2S productora en coproducció amb Televisió de Catalunya i el Centre d'Estudis Lacetans, amb la col·laboració del Memorial Democràtic, Institut Català de les Indústries Culturals i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

Durant la Guerra Civil espanyola, molts joves catalans van decidir no anar al front o van desertar quan hi eren. Es van amagar al bosc, en llocs remots, abruptes, on no els pogués trobar ningú excepte els seus familiars i veïns de confiança. Alguns no se sentien afins a la República, altres hi eren obertament contraris; molts eren massa joves per plantejar-s'ho i gairebé tots es volien mantenir lluny de les bales i les bombes del front. Emboscats no és un documental sobre herois. És la història mai explicada d'aquells de qui ningú no se n'ha sentit orgullós, ni aleshores ni ara; un capítol de la nostra història que ha passat desapercebut fins als nostres dies. Tenim una última oportunitat de conèixer la seva història en primera persona; els emboscats de la Guerra Civil, tots amb més de 90 anys, se'ns en van. És per això que hem volgut investigar i enregistrar el testimoni d'aquells joves que no van viure la guerra al front, sinó a la reraguarda, amagats del món, en una particular lluita per la supervivència quotidiana.

Direcció: Dani Sala, Núria Sala, Esther Miralles Producció executiva: Dani Sala, Núria Sala Producció Executiva TVC: Jordi Ambròs Producció Delegada TVC:Ruth Llòria Producció: Mireia Fàbrega Investigació: Esther Miralles Muntatge: Núria Sala Música: Roger Mas Grafisme: Sergio Garcia Imatges aèries: Aero-Plano Càmera i ajudants: Dani Sala, Jordi Cabané, Isabel Palà i Xantal Casas Postproducció de so: Ramon Pujol (Estudis Casafont) Entrevistes: Esther Miralles, Mireia Fàbrega, Núria Sala Assessorament a la investigació: Jordi Guixé Entrevistes a emboscats de la Guerra Civil i a familiars (dones, fills, néts): Josep Ballester, Maria Bernaus, Dolores Canal, Demetri Casals, Josep Casas, Josep Casas Riu, Josep Casas Sala, Antoni Ciuró, Josep Comellas, Amali Corominas, Roser Farreny, Josep Freixas, Josep Porredon, Josep Riu.

Experts: Robert Duró, historiador. Ha estudiat el preventori judicial de Solsona durant la Guerra Civil. Maria Teresa García, historiadora, ha estudiat les xarxes d'evasió durant la Guerra Civil. Jordi Guixé, historiador (Universitat de Barcelona ? París III). Memorial Democràtic. Conxita Mir, catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de Lleida. Jordi Pasques, naturalista i escriptor. Ha descobert amagatalls a les muntanyes del prepirineu. Hilari Raguer, monjo de l'Abadia de Montserrat i historiador. Josep Maria Terricabras, catedràtic de filosofia a la Universitat de Girona. Ricard Vinyes, historiador i professor de la Universitat de Barcelona. Carme Vinyoles, periodista, ha escrit sobre els emboscats de les terres gironines.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Emboscats, memòria d'una geografia secreta 0000 2012-02-04 12:38:01

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.