Documentals

L’art de menjar

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història, Art
Descripció:
DURADA: 27 minuts. - MIDA: 290 MB

Per què Matisse pintava taronges? Què hi havia darrere l’obsessió de Dalí pel pa? Què tractava de dir Rembrandt amb un bou mort? Va pintar Da Vinci amb precisió el que va menjar Jesús al Sant Sopar?

“L’art de menjar” explora també les relacions dels artistes amb el menjar i la beguda. Destapant la història i les històries que hi ha darrere del menjar pintat sobre la tela, “L’art de menjar” fa un pont entre el món de les arts visual i culinària, donant vida als grans quadres gastronòmics en les cuines dels chefs més reconeguts del món. Abans de la fotografia, només els quadres revelen què i com acostumaven a menjar. “L’art de menjar” viatja per Europa i Nord Amèrica seguint la pista dels quadres sobre menjar més prolífics de la història i dels artistes que els van pintar.

El famós restaurador i col?leccionista d’art Oliver Peyton explora el simbolisme i la importància del menjar que els artistes trien per a pintar; visita les cases dels artistes, on eren produïts els ingredients; i descobreix com es cuinava el menjar en aquell temps. Aleshores, a les cuines d’alguns dels millors restaurants del planeta, els chefs més importants del món donen vida a les obres d’art gastronòmiques, prenent la inspiració dels quadres per a crear la seva pròpia obra mestra en un plat.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 L'art del menjar Completa!! 0000 2011-11-28 00:18:00

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.