Documentals

País Valencià. Una llengua que camina

Any:
2011
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Història
Descripció:
DURADA: 57 minuts. - MIDA: 629 Mb

Direcció: Amanda Gascó Guió: Vicent Partal, Amanda Gascó, Cristina Vergara i Nacho Gil Producció: Vilaweb Producció executiva TVC: Jordi Ambròs Producció delegada TVC: Ruth Llòria Fotografia: Nacho Gil Música i so: Miguel Gómez

"UNA LLENGUA QUE CAMINA" (2011), una producció de VILAWEB en coproducció amb TELEVISIÓ DE CATALUNYA i la col·laboració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, Escola Valenciana - Federació d'Associacions per la Llengua, Edicions Bromera i Edicions 96. Amb motiu de la Diada Nacional del País Valencià, el proper 9 d'octubre, "El documental" estrena "Una llengua que camina", un treball que mostra l'estat de salut del valencià a partir de la quotidianitat de cinc persones de diferents àmbits socials, professionals i geogràfics que van participar a la diada del 2010 en les celebracions dels 25 anys de Trobades d'Escoles en Valencià. Aquesta festa, organitzada per l'Escola Valenciana, s'ha convertit en un autèntic fenomen que reuneix cada any més de dues-centes mil persones arreu de les comarques valencianes.

Els cinc protagonistes del documental viuen repartits per la geografia del País Valencià. El més conegut és en Xavi Sarrià, que viu al Cap i Casal, València. Lletrista i cantant d'Obrint Pas, un dels grups pioners de la música en valencià, en Xavi forma part d'una generació de joves que ha estudiat en valencià, gràcies a la creació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, fa vint-i-set anys. En Xavi valora l'estat de la llengua en l'àmbit de la música i també, com a seguidor del Llevant UD de futbol, en el de l'esport. El de la sanitat l'aporta en Gerard Pitarch, dermatòleg de l'Hospital General de Castelló, i el del periodisme, Mar Iglesias, una de les poques professores de la Universitat d'Alacant que imparteix les classes en valencià.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB País Valencià. Una llengua que camina 2011 2011-10-11 12:53:57

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.