Documentals

Evolució (Evolution)

Any:
2001
Categories:
Documental
Generes:
Biografia, Tecnologia, Educatiu
Descripció:
DURADA: 55 minuts. - MIDA: 560 MB c/capítol aprox.

Produïda per WGBH (emissora de Radio i TV de Boston) (2001)

Emesa per Televisió de Catalunya a finals de 2007 i principis de 2008

1.- La perillosa idea de Darwin (I) 2.- La perillosa idea de Darwin (II) En els dos primers capítols d'aquesta sèrie veurem per què la "idea perillosa" de Charles Darwin interessa ara més que mai. També sabrem com explica el passat i prediu el futur de la Terra. En aquests dos episodis es barregen la dramatització de la vida de Darwin i les seqüències documentals a fi d'introduir els conceptes clau de l'evolució.

3.- Les grans transformacions Quines són les bases comunes de la increïble diversitat de vida a la Terra? Com han evolucionat les complexes formes de vida? El viatge de l'aigua cap a terra, el retorn del mamífers marins cap al mar i l'aparició de l'ésser humà, suggereixen que les criatures del passat i les del present són membres d'un mateix arbre de la vida.

4.- L'extinció Des que la vida va aparèixer a la Terra, han tingut lloc cinc extincions en massa. Serem els éssers humans els protagonistes de la sisena? Què diu la teoria de l'evolució sobre el món que deixarem als nostres descendents?

5.- La cursa d'armaments de l'evolució La selecció natural: competència aferrissada? Cooperació intensa? És essencial. Les interaccions entre totes les espècies són les forces evolutives més fortes de la Terra, i entendre-les pot ser la clau de la nostra pròpia supervivència.

6.- Per què el sexe? En termes evolutius, el sexe és més important que la mateixa vida. El sexe propicia els canvis evolutius afegint variacions al grups de gens. La gran urgència de passar els nostres gens a les següents generacions ha canviat d'una manera tan plausible la cultura dels homes que ara estem començant a entendre-la.

7.- El Big Bang de la ment Fa 50.000 anys va passar alguna cosa que va fer emergir la ment de l'home modern, i que va posar en marxa una explosió social creativa i tecnològica. Quines van ser les forces que van contribuir a aquest avanç? Fins a on ens portarà el poder de les nostres ments?

8.- I Déu, què? De totes les espècies, els humans som els únics que intentem explicar qui som i com hem arribat a ser el que som. En aquest últim episodi d'aquesta sèrie s'explora la lluita entre ciència i religió i, a través d'històries personals d'estudiants i professors, es demostra que poden ser compatibles.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
TV 0 Evolució Completa!! 2001 2010-12-19 16:26:26

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.