Documentals

Els Bacardi i la llegenda del rom

Any:
2007
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Biografia, Família, Història, Entrevista
Descripció:
DURADA: 53 minuts. - MIDA: 487 MB

Director: Miki Camps Guió: Anna Klamburt, Emir Garcia, Mónica Tesconi Director de fotografia: Antonio Cortés Muntatge: Vep Culleré, Miquel Teixidor Tècnic de so: Fernando Novillo Música: Vicenç Solsona, Anna Landa

Aquesta és la història d'un veritable èxit internacional, la del rom Bacardí. Història que comença amb la del seu fundador, Facund Bacardí, nascut a Sitges l'any 1815. "Els Bacardí i la llegenda del rom", una coproducció de Televisió de Catalunya amb Ediprem Produccions i la col?laboració de l'ICIC. La llegenda del rom va començar quan el sitgetà Facund Bacardí va marxar a Santiago de Cuba, esperant fer fortuna i buscant una vida millor. Després d'intentar endegar diversos negocis, un comerciant francès li va confessar el seu secret, la fórmula per a un nou rom, exquisit i de qualitat superior.

El seu fill, Emili, va ser un notable escriptor, polític i patriota cubà que va lluitar per aconseguir la independència de Cuba. Al mateix temps que va fer créixer la companyia es va convertir en el primer alcalde de la ciutat de Santiago després de la independència de l'illa. Amb el temps, aquest negoci familiar s'ha convertit en l'imperi Bacardí. Diversos historiadors cubans i catalans ens ajuden a entendre el fenomen de l'emigració catalana a Cuba al llarg del segle XIX, així com les condicions i el context en què aquests immigrants van integrar-se.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
TV Els Bacardi i la llegenda del rom 2007 2010-12-02 18:08:33

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.