Documentals

Els sentits humans (Human senses)

Any:
2003
Categories:
Documental, Minisèrie
Generes:
Tecnologia
Descripció:
El gust i l'olfacte: L'expert en vida salvatge, Nigel Marven, explora perquè ens agrada un tant ampli assortit de menjar amb tants sabors diferents. Intenta temptar un tauró afamat amb un pollastre de supermercat, investiga perquè a molta gent li agrada les coses dolces i comprova com els agrada el nèctar als colibrís. També explica com ens acostumem gradualment a sabors que en un principi no ens agradaven. L'olfacte: Nigel Marven, en aquesta ocasió, intenta desvelar els secrets del nostre sentit de l'olfacte. Un dels experiments que du a terme és el de ruixar-se amb un esprai amb olor de mofeta i passejar-se per un centre comercial per veure quines són les reaccions de la gent que se li acosta.

L'oïda i l'equilibri: Nigel Marven investiga com els sons que escoltem poden ocasionar-nos efectes sorprenents. També ens presenta el soroll que es considera oficialment el més molest de tots. Descobreix perquè certs sons tenen efectes poderosos en els somnis, fins i tot quan estem profundament adormits. Com a expert en vida salvatge, en Nigel intenta trobar el motiu de perquè ens pot emocionar tant la música, escoltant els sons de les balenes. També porta el seu sentit de l'equilibri al límit. Moure's sobre dues cames és tot un repte - tant sols els éssers humans i la família dels estruços ho aconsegueixen. També investiga perquè voltar sobre un mateix arriba a marejar, o perquè quan s'ha begut més del compte és impossible caminar en línia recta.

El tacte i la vista: Sense cap por, en Nigel Marven es prepara per descobrir els secrets del nostre sentit del tacte: el plaer i el dolor. Amb persones que han pres el sol, comprova la sensibilitat de diferents zones de la pell. Explora la manera com la ment pot bloquejar la sensació de dolor. I pren part en un experiment al circ per comprovar que se sent quan un faquir jau damunt d'un llit de punxes. La vista: Seguim amb en Nigel Marven mentre compara la nostra visió amb la dels millors ulls del món animal - el què veiem i el que no arribem a veure. En un bar, alguns col·laboradors que porten uns auriculars molt visibles, descobreixen que atrauen les mirades de la gent sense que facin res. En Nigel intenta fer una volta en bicicleta portant unes ulleres de bussejar. Després d'altres experiments, descobreix que tot i sent capaços de fer moltes coses, també podem deixar de veure el que és més obvi.

Zoologist Nigel Marven tracks down the biological roots of our sensory perception including smell, taste, hearing balance touch and vision in this BBC series first aired in Great Britain in 2003.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Els sentits humans Completa!! 2003 2009-07-07 19:02:35

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.