Documentals

Diari d'un mafiós VOSC (Diario di uno scuro)

Any:
2008
Categories:
Documental
Generes:
Biografia, Història
Descripció:
Durada: 56 minuts. - Mida: 380 Megues.

Director: Davide Barletti, Edoardo Cicchetti, Lorenzo Conte

Una producció italiana de Classic i Citrullo Internacional, en coproducció amb La Sarrazi i el suport de la Film Comission Torino i la Piemonte Doc Film Fund, 'Diari d'un mafiós' explica la història d'Antonio Perrone, que als anys 80 del segle passat va canviar la seva vida d'estudiant universitari burgès per a esdevenir el cap d'una nova organització mafiosa italiana: la Sacra Corona Unida.

'Diari d'un mafiós' és una història verídica. És la història d'un home jove semblant a molts d'altres que tot perseguint el somni d'una vida confortable es va trobar immers en una espiral que el va convertir d'estudiant universitari en cap mafiós. És, també, el primer documental sobre un grup mafiós força desconegut, la 'Sacra Corona Unita'.

Entre el final dels anys 70 i l'inici dels 80 del segle passat la regió de Puglia, al sud d'Itàlia va atraure l'atenció de les màfies italianes tradicionals, en particular de la Camorra napolitana de Raffaele Cutolo. L'arribada de mafiosos aliens al territori va provocar la reacció dels criminals locals, que es van agrupar per primera vegada tot seguint una sèrie de mecanismes secrets provinents de l'herència simbòlica i ritual de la Màfia original i van crear una nova organització: la Sacra Corona Unida. El seu desenvolupament va ser vertiginós i la seva presència i poder es van fer notar ràpidament, amb tanta violència i determinació que va ser anomenada la Quarta Màfia, just al darrere de la Cupola siciliana, la 'Ndrangheta calabresa i la Camorra napolitana. L'aparició i el creixement de la S.C.U. és un dels esdeveniments més dramàtics de la recent història del crim organitzat a Itàlia. 'Diari d'un mafiós' és el primer documental que descriu la història d'aquest fenomen criminal a partir dels testimonis d'Antonio Perrone i de la seva esposa Daniela.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Diari d'un mafiós VOSC 2008 2009-04-19 13:53:11

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.