Altres

Concert. Budapest festival orchestra (Lieder: Strauss i Mahler)

Any:
0000
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Música
Descripció:
Durada: 42 minuts. - MIDA: 452 MB

Des del Palau de la Música Catalana. Orquestra del Festival de Budapest.

Miah Persson, soprano Tassis Christoyannis, baríton

Iván Fischer, director

Richard Strauss (1864-1949): “Quatre últimes cançons” Gustav Mahler (1860-1911): “Cançons d'un company errant”

Avui al Palau de la Música Catalana tenim la visita d'una orquestra considerada entre les deu millors del món. És l'Orquestra de Festival de Budapest i el seu director i fundador, Iván Fischer.

Ens ofereixen dues obres mestres en el terreny del "lied": "Les quatre últimes cançons" de Richard Strauss -tot rememorant el 150è aniversari del seu naixement- i el cicle "Cançons d'un company errant" de Gustav Mahler. Dues obres compostes en els extrems de la vida dels compositors: un Mahler jove, tenia 22 anys, i un Strauss al final de la seva vida, amb 84 anys.

Les cançons de Strauss, amb una orquestració exuberant, ens mostren una calma i una esperança que no s’expressa només en paraules, sinó, sobretot, amb la música. Per altra banda, les cançons de Mahler, amb una orquestració molt més subtil, presenten la majoria dels temes que apareixen al llarg de la seva obra: la solitud, la mort, la natura, l’amor trencat...

L'Orquestra del Festival de Budapest, que té ja més de trenta anys i un festival propi, es pot considerar un èxit de la intensa vida musical d'Hongria. Una de les claus d'aquest èxit és l'enèrgic director musical Iván Fischer, el seu fundador juntament amb el pianista i director Zoltán Kocsis.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Concert. Budapest festival orchestra 0000 2015-01-05 12:42:30

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.