Altres

Concert. Midori i Petrenko amb l'OBC

Any:
0000
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Música
Descripció:
Durada: 1 h 35 minuts. - Mida: 1038 MB

Des de l'Auditori de Barcelona. Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Midori Goto, violí Vasily Petrenko, director

Xavier Montsalvatge (1912-2002): Sortilegis Johannes Brahms (1833-1897): Concert per a violí i orquestra Edward Elgar (1857-1934): Variacions"Enigma"

La violinista japonesa Midori Goto torna a actuar al costat de l'OBC i a la seva seu, l’Auditori de Barcelona, on interpretarà el 'Concert per a violí i orquestra' de Brahms. Completen el programa 'Sortilegis', de Xavier Montsalvatge, i les 'Variacions Enigma', d'Elgar. El director convidat és en aquesta ocasió el rus Vasily Petrenko.

“Sortilegis” és una composició de Xavier Montsalvatge plena de sons mediterranis, que va ser un encàrrec del concurs de direcció de l’Orquestra de Cadaqués. Precisament, el director d’avui, Vasily Petrenko, va ser un dels guanyadors d’aquest concurs.

Midori interpreta un dels grans concerts de violí: el concert en Re major de Brahms. Midori, que ha actuat diverses vegades a casa nostra, va debutar ben jove, als 11 anys, sota la direcció de Zubin Mehta i, des d’aleshores, ha desenvolupat una carrera brillant.

Edward Elgar va compondre les Variacions “Enigma” amb un tema inspirat en la seva dona. A partir d'aquest tema, en va fer fins a 14 variacions i va crear així una de les obres més apreciades del compositor. El sobrenom “Enigma” ve de les inicials que encapçalen cada una de les variacions i que finalment s’ha pogut saber que pertanyen a persones de l’entorn del compositor.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Concert. Midori i Petrenko amb l'OBC 0000 2013-05-09 22:12:08

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.