Altres

Joan Pons, la veu del vent. De Menorca al món

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana, Altres
Generes:
Biografia, Música
Descripció:
Durada: 47 minuts. - Mida: 378 MB

El documental "Joan Pons, la veu del vent" presenta la vida de Joan Pons a partir d'alguns dels llocs més emblemàtics que ha visitat així com dels personatges que han estat decisius en la seva vida i que poden opinar sobre la seva vàlua artística i humana. Importants personalitats del món operístic com Montserrat Caballé, Carlos Caballé, Mirella Freni, Joana Pons -la seva filla-, Nini -la seva esposa-, Riccardo Mutti, Franco Zeffirelli, Jaume Aragall, Josep Carreras, Antoni Parera Fons i molts més, parlen de la seva relació i opinen sobre la figura del baríton.

Durant anys, Joan Pons ha anat forjant una carrera que l'han convertit en un dels barítons més grans del segle XX a nivell mundial. Ha passat de viure a la Menorca de postguerra, treballant dins el món de calçat, fins a ser habitual durant dècades al Metropolitan de Nova York, on ha cantat 25 temporades seguides, l'Scala de Milà, el Liceu de Barcelona, l'Òpera de Viena, l'Òpera de París, etc.

En multitud d'ocasions ha inaugurat la temporada d'òpera d'un gran nombre de teatres i ha participat de manera destacada en moltes de les seves celebracions. Joan Pons ha compartit escenari amb els més grans, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo o Josep Carreras.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Joan Pons, la veu del vent. De Menorca al món 0000 2012-08-22 15:18:43

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.