Altres

Futbol Club Barcelona - Final Mundial Clubs 2011 (Japó 18-11-2011)

Any:
2011
Categories:
Altres
Generes:
Esports
Descripció:
El Barça es proclama campió del món després de rubricar una golejada històrica davant del Santos brasiler al Japó. A la mitja part el conjunt català ja guanyava per 0-3, amb gols de Messi, Xavi i Cesc, i l’argentí ha tancat la victòria a la segona part

Del Japó, més a prop de l'eternitat. El Barça ha aconseguit amb magnificiència el seu segon Mundial de Clubs davant del Santos, cèlebre els anys 60 de la mà de Pelé, ara redreçat per mitjà de Neymar i actual campió de la Copa Libertadores. El Barça també és llegenda. Entre d'altres coses perquè aquest títol, gràcies als gols de Messi (2), Xavi i Cesc, és el tretzè de l'era Guardiola. Tots gestats a partir d'un estil únic i amb el segell de la Masia.

'O'Rei' Messi: Amb nou de la casa formava el Barça en l'onze titular. Tancava amb tres al darrere, acumulava homes al migcamp i situava Alves d'extrem. I, com sempre, dominava. Messi portava el pes ofensiu. Seva ha estat la primera ocasió, rebutjada pel porter Cabral (també la segona rematada de Thiago), i seu, no cal dir-ho, ha estat el 0-1. Ha nascut en un control màgic de Xavi i l'esfèrica ha acaronat la xarxa amb un toc angelical del millor futbolista del món (min 17).

Es vivia un autèntic recital del Barça. L'equip combinava a una velocitat vertiginosa, inabastable per al Santos, desorientat al darrere de la pilota. I amenaçava una i altra vegada els dominis de Cabral. Amb el rival submís, Xavi ha marcat el segon amb control i definició sobrenaturals de passada d'Alves. El '6' estava a tot arreu. A la mitja hora ha fet l'assstència a Cesc i aquest ha disparat al pal. Tot seguit, per frenar l'allau culer, el Santos ha hagut de fer un canvi i modificar el dibuix.

Però no ho ha aconseguit. Concentrat i perfecte en la pressió, el campió d'Europa trobava espais amb facilitat. Just abans de la mitja part, Cesc s'ha apuntat el 0-3 en una jugada en què el porter no parava de treure mans. L'actuació del Barça era de videoteca, amb el 74% de la possessió. Una nova intervenció crucial de Cabral ha salvat un altre gol del '4', en el primer minut de la represa. Es mantenia el guió, doncs, encara que els blaugrana han baixat les revolucions i Valdés ha hagut d'entrar en joc salvant un u contra u davant de Borges i Neymar.

Mitologia futbolística: El Barça, sense davanters purs, s'agradava i acabava amb el petit descontrol amb llargs rondos. En el minut 79, amb la situació més que estabilitzada, Alves ha disparat a la fusta. El brasiler, omnipresent en atac, ha creat el quart gol en robar la pilota i cedir-la a l'MVP Messi, que faria la resta després de driblar-se el porter. El '10' posava, així, el llacet al segon Mundial de Clubs de la història del Barça. El tretzè títol en tres anys i mig, una proesa que alça encara més un equip mitològic, l'actual campió del món.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Futbol Club Barcelona - Final Mundial Clubs 2011 2011 2011-12-16 19:00:32

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.